ESU

ESU Filmstudio

 

Våren 2018

 

 Eskilstuna Dagfilmstudio är nu fulltecknad för våren och det innebär att de som står i kö tyvärr inte kan beredas plats denna termin. Välkomna till hösten med ny anmälan.

VÅRENS FILMVISNINGAR

Till vårens visningar har filmgruppen i ESU Dagfilmstudio valt ut sex kvalitetsfilmer som
visas på RIO biografen. Filmgruppen består av Jan E Hulth, Maria Fogelqvist, Kerstin
Henriksson, Siv Eidelöf, Gunilla Atapattu och Lennart Cederberg.
Avgiften för vårens sex filmer är 300 kr. Kallelse och faktura kommer från Studiefrämjandet.

Obs sista anmälningsdag är 18 januari. Beställda biljetter kan hämtas på ESU:s expedition,
Resekompaniets lokal, Köpmangatan 68, måndag och torsdag mellan kl. 10 och 12, den 15,
18, 22, 25 och 29 jan. samt före årsmötet den 31 jan. Detta för att minska köerna vid filmpremiären 7 febr. 

Anmäl Ergärna via mail eller med blanketten här i vårprogrammet. 240 biljetter finns och ”först till kvarn” gäller. OBS Anmälan är bindande.

Frågor om medlemskap och filmer besvaras av Jan E Hulth, 070-269 81 05.

 Vårens FILMPROGRAM
(Obs att programmet är preliminärt. Se ESUs hemsida www.eskilstunasenioruniversitet.se  under fliken Filmstudion där ev. ändringar meddelas.)

Onsdag 7 febr 
kl. 14.00

Den röda filmen, polsk/franskt drama, regi Kieslowski, (1960), 99 min

Fotomodellen Valentine och juridikstuderanden Auguste är grannar men känner inte varandra. En kväll kör Valentine över och skadar en hund. På halsbandet står ägarens namn, Kern. Han är en pensionerad domare. Valentine söker upp honom. Valentines, Augustes och Kerns liv flätas in i varandra. Den tredje och sista filmen i trilogin ”Trikoloren”.

 

Onsdag 7 mars kl. 14.00

Dröm vidare, svenskt drama, regi Rojda Sekersöz (2016) 90 min

Mirja, spelad med bravur av Evin Ahmad, har precis avtjänat ett fängelsestraff och måste nu hitta sin plats i världen. Samhällsstrukturer och starka vänskapsband men svaga familjerelationer gör valen svåra. Stark debutfilm som beskrivits som ”en efterlängtad käftsmäll om vänskap, lojalitet, identitet och klass”. Vann publikpriset på Göteborgs Filmfestival.

 

Onsdag 21 mars kl. 14.00

The Nile Hilton incident, sv/tysk/danskt drama, regi Tarik Saleh, (2017) 125 min

Filmen är inspirerad av en verklig händelse när en libanesisk Idolvinnare mördas på ett hotell i Dubai. En egyptisk affärsman och politiker, som blivit dumpad av stjärnan, visar sig ligga bakom händelsen som skakar hela Egypten. Den enträgna polisen som tar hand om fallet pelas av Fares Fares. Filmen vann juryns stora pris på amerikanska Sundance Film Festival 2017.

Onsdag 18 april kl. 14.00

Vad döljer du för mig, italienskt drama, regi Paolo Genovese, (2016) 97 min

En sommarkväll samlas några vänner för att avnjuta en god middag. De har känt varandra i åratal men frågan väcks hur väl de känner varandra egentligen. De bestämmer sig för att testa det genom att alla delar samtliga samtal och sms som dyker upp på deras mobiltelefoner under kvällen! Ett underhållande relationsdrama som blev en stor publiksuccé i hemlandet och utsedd till bästa film på italienska motsvarigheten till Guldbaggegalan.

Onsdag 2 maj 
kl. 14.00

Florence Foster Jenkins, amerikansk dramakomedi, regi Stephen Frears (2016) 110 min

Historien om Florence Foster Jenkins, en rik arvtagerska i New York, som drömmer om att bli en stor operasångerska - trots sin totala avsaknad av musikalitet och sångförmåga.

Den amerikanska ”sopranen” kunde bekosta sin sångkarriär och grammofoninspelningar tack vare sitt arv. Hennes sista konsert framfördes på New Yorks ledande scen - Carnegie Hall, drygt en månad före hennes död 1944. Skådespelare, Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg, Rebecca Ferguson.

 

Onsdag 9 maj 
kl. 14.00

Frantz, fransk/tysk, regi Francois Ozon, (2016) 113 min

En mystisk fransman vid namn Adrien dyker upp vid Frantz grav. När den sörjande änkan Anna Hoffmeister, som förlorat Frantz under första världskriget, möter Adrien vid graven väcks starka känslor och passion.Paula Beer, som spelar Anna prisades som ”Bästa nya skådespelerska” i Venedig.

 
 

Reservation för ändringar om filmen är upptagen på önskad dag.

Fullständiga recensioner finns på Google under filmens namn.