ESU

 

 RESOR

 


Ann, Kent och Linda

För bokning och information kontakta:

Måndag – fredag kl: 9.00 – 16.00 (lunchstängt 12.00 – 13.00) via telefon 016-51 01 51, e-post bokning.resekompaniet@telia.com eller besök oss personligen på Köpmangatan 68, 1 tr, Eskilstuna.

Dygnet runt kan du internetboka direkt på hemsidan www.resekompaniets.se där du på förstasidan går direkt till ”onlinebokning” och i rullisten bläddrar fram till ESU´s resor.  

Betalningsvillkor:
Dagsresor & kryssningar:         Betalning 1 månad innan avresa
Teater & konsertbiljetter:       Omgående betalning
Särskilda resevillkor för resan till Litauen 2018
Administrationsavgift tas ut vid återbetalning
I övrigt gäller sedvanliga resevillkor.
 
Tänk på att meddela eventuella allergier redan vid beställning!  
ReseKompaniet reserverar sig för ev. ändringar som står utanför deras kontroll. För få anmälda kan till exempel leda till att vissa resor ej kan genomföras. Det är önskvärt med bokning i god tid innan avresa. Resorna startar från "Gamla Gästis", hörnet Köpmangatan-Djurgårdsvägen. (Först till kvarn gäller....)

Tänk på att meddela eventuella allergier redan vid beställning!

 

Våren/sommaren 2018

 

Fredag 
5 januari

GYLLENE UPPTAKT - TRETTONDAGSKONSERT

DE GEER HALLEN, NORRKÖPING

 

990:-  
En sprudlande, festlig inledning på det nya året. Operett, opera och härlig wienermusik i en champagnebubblande och festlig konsert!

Kl. 13.00 Avresa från Eskilstuna Gästis/Djurgårdsvägen 
Kl: 15.00 Lunch serveras i De Geer hallens restaurang 
Kl: 17.00 Konserten börjar Speltid ca 2 tim
Hemresa direkt efter föreställningens slut, åter i Eskilstuna ca kl: 21.00

Pris per person: 990:-
I priset ingår:
bussresa, parkettbiljett, lunch inkl. måltidsdryck och kaffe

Lördag
20 januari

TOSCA - KUNGLIGA OPERAN

1.095:-  
                         
Passion, förräderi och ond bråd död i en av operarepertoarens mest klassiska verk.

Puccinis Tosca har sedan premiären 1900 behållit sin plats som en av de mest spelade operorna. Med musik som är lika dramatiskt brutal som skimrande vacker skildras sångerskan Tosca och hennes älskare Cavaradossis tragiska öden. Under ett koncentrerat och passionerat dygn följer vi deras ofrånkomliga resa mot katastrofen, orkestrerad av den kallsinnige polischefen Scarpia. Operan rymmer allt; passion, lusta, förräderi och ond bråd död och flera av operans arior och duetter hör till repertoarens mest älskade.

Regissören Knut Hendriksen har gjort en vacker och tidstrogen uppsättning med utgångspunkt i de verkliga spelplatserna i Rom. Som Tosca, operavärldens kanske största tragedienne, ser vi den hyllade, dramatiska sopranen Emma Vetter.

Kl. 12.00 Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen
Vid ankomst till Stockholm serveras smått och gott i bussen.
Kl. 15.00 Operan börjar Speltid 2 tim 50 min inkl. paus
Hemresa direkt efter operans slut

Pris per person: 1.095:-

I priset ingår: bussresa, smått och gott i bussen, parkettbiljett

LÖRDAG 
3 FEBRUARI 

MAHLERS ÅTTONDE SYMFONI, BERWALDHALLEN

1.195:-  
Resan inställd pga för få bokningar

 
De tusendes symfoni
kräver inte fullt tusen medverkande men väl närmare trehundra sångare och instrumentalister. Mahlers Symfoni nr. 8 är på alla sätt ett musikaliskt epos och en storslagen hyllning till kärlek och mänsklighetens frälsning.  

Medverkande: Sveriges Radios Symfoniorkester, Radiokören, Eric Ericsons Kammarkör, Mikael Kammarkör, Barnkör
Daniel Harding, chefsdirigent
Simon O´Neill, tenor
Karel Cargill, mezzosopran
Rachel Willis Soerenson, sopran

Shenyang, basbaryton
 

Kl. 12.00    Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen
                
Vid ankomst till Stockholm serveras smått och gott i bussen

Kl. 15.00
    Konserten börjar
                
Speltid 1 tim 30 min
Hemresa direkt efter föreställningens slut för att vara åter i Eskilstuna ca kl. 18.30-19.00.
I priset i ngår:bussresa, parkettbiljett, smått och gott i bussen

FREDAG 
16 MARS

VÅRA DRÖMMARS STAD STADSTEATERN STOCKHOLM

 980:-  

 

Stockholm 1860. Henning anländer till en brutalt ojämlik stad med sina drömmar om ett bättre liv. Han blir vän med revolutionären Tummen och möter kärleken i Lotten. Trots fattigdom och slit bygger de sig ett liv. Deras dotter Emelie tror på solidaritet, att vara till hjälp för andra. Men vad får det kosta? Augustommer. Bärta gifter sig med våldsmme suputen Johan för att få en far till sitt ofödda barn. Sonen Erik blir så småningom fackföreningspamp och för att glömma sin bakgrund. Henning, Tummen, Lotten, Emelie, August, Bärta, Johan och Erik – liv i en liten glipa i tiden. Folkhemmet kommer och, hennes bror, blir bortadopterad till överklassen. Hela livet försöker han minnas varifrån han k går. Människor föds och dör. Men staden finns kvar – evig men i ständig förändring. Våra drömmars stad – efter Per Anders Fogelström älskade stockholmssvit. Här i en rik och generös uppsättning av Linus Tunström och Ulla Kassius med många välkända namn i ensemblen, bl a Leif Andréen och Vanna Rosenberg.  

Kl. 09.30    Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen
Kl. 11.30   
Lunch serveras i Teaterbaren, Kulturhuset Stadsteatern
Kl. 13.00
    Föreställningen på Stadsteatern börjar
                
Speltid 3 tim inkl. paus
                
Hemresa direkt efter föreställningens slut, åter i Eskilstuna ca 18.00.
      

  I priset ingår: bussresa, lunch inkl. måltidsdryck samt kaffe och kaka, parkettbiljett   

FREDAG 
6 APRIL 

Opera av Giuseppe Verdi
AIDA –
En opera om kärlek i krig

1.175:-  

När världen står i lågor behövs kärleken som mest. Kan kärleken övervinna allt? Mot en kuliss av krig, religion och makt håller ett samhälle på att falla samman. Här hittar vi unga Aida, mitt i korselden mellan två stridande parter och frångad av fienden. Mot allt förnuft förälskar hon sig i Ramadès. Vi ser den omöjliga men obevekliga kärleken mellan två unga människor kämpa mot en fullständigt kaotisk verklighet.  

Kl. 15.45    Avresa från Eskilstuna teatern
Kl. 16.00
    Avresa från Eskilstuna Gästis/Djurgårdsvägen
                
Vid ankomst till Stockholm intas smått och gott i bussen

Kl. 19.00
    Operan börjar på Kungliga Operan 
                
Speltid ca 3 tim inkl. paus
                
Hemresa direkt efter operans slut
I priset ingår: bussresa, parkettbiljett, smått och gott i bussen

Resan sker tillammans med SPF Eskilstuna

TORSDAG  
3 MAJ
ELDEN & SKOGEN - Hälleskogsbrännan  595:-  

            
Det är varmt, torrt och rejält blåsigt. SMHI varnar för extremt stor brandrisk och det råder sedan länge eldningsförbud. Så är förutsättningarna när den stora skogsbranden i Västmanland bryter ut under juli månads sista dag.
Efter en gnista från en skogsmaskin tog det inte lång tid förrän elden hade ett hårt grepp om skogen.  

Kl. 08.15    Avresa från Eskilstuna, Gästis /Djurgårdsvägen.
Vi reser med bussen till Ramnäs Hotell och Konferens där vi serveras kaffe och smörgås. I
augusti 2015 startar Ramnäst Hotell och Konferens ett samarbete med Sören Larsson Ramnäs Virsbo Naturklubb och Lars Gabrielsson Nordic Safari. Man öppnar ett besökscenter vid Ramnäs Hotell & Konferens, namnet blir Besökscenter Elden & Skogen Ramnäs.  Här visas fotografier, levande bilder på skärmar, information om djur och natur före och efter en brand av denna storlek, en modell av skogen från istid till framtid mm.
Efter detta tar vår guide med oss på en bussrundtur i det brandhärjade området. Under turen får vi bl a information om djur och natur före och efter brand av denna storlek. 
Efter den intressanta turen åker vi tillbaka till Ramnäs Hotell och Konferens för lunch.

Hemresa efter lunchen för att vara åter i Eskilstuna ca kl. 15.30.
I priset ingår:
bussresa, förmiddagskaffe med smörgås, guidad bussrundtur, unch inkl. måltidsdryck och kaffe

Fulltecknad (endast reservplatser)
30/5 – 1/6 

ÖLAND 3 DAGAR

4.495:-  

          

Dag 1 – onsdag 30/5
Kl. 08.00
    Avresa från Eskilstuna, Gästis. Vi åker söderut via Norrköping-Söderköping till Kalmar. Under dagen gör vi stopp för både kortare raster och längre matrast. Från Kalmar tar vi oss över bron till Öland och Borgholm. Vi börjar med att besöka Sollidens slott där vår guide möter oss. Slottet uppfördes av Drottning Victoria och är numera vår konungs privata egendom. Parken är under sommaren öppen för allmänheten, och många besökare hoppas givetvis att få en glimt av någon av medlemmarna i kungafamiljen. Efter Solliden besöker vi Borgholms slottsruin, ”Nordens skönaste ruin”, som hör till de byggnadsverk som knappast lämnar någon besökare oberörd. År 1806 härjades slottet av en stor brand och endast kalkstensmurarnas nakna former blev kvar av all den forna härligheten. Det blir sista besöket för dagen. Incheckning på Strand Hotell i Borgholm. Gemensam 2-rätters middag serveras på hotellet.
Dag 2 – torsdag 31/5

Frukost på hotellet. Vår guide ansluter för färd till världsarvet Vickleby. Ett besök här ute ger både en kultur och naturupplevelse. Sällsynta växter finns från olika miljöer. Ölands landskapsblomma, Ölandssolvändan, är endemisk, d.v.s. den finns bara här i hela världen. Vidare till Capellagårdens trädgård (eller till Ölands Örtagård) som är sprungen ur den öländska bondgården och har sedan mitten av 1960-talet varit i ständig utveckling och omdaning. Idag består trädgården av flera delar, alla väl värda att besöka: Örtagården, rosengården, fruktträdgården och grönsaksodlingen. Lunch äter vi på Fågel Blå i Ottenby.
Efter lunchen tar vi oss till Ottenby. Här finns både fågelstation, Naturum och Sveriges högsta fyr Långe Jan, som mäter hela 42 m. Ottenby Fågelstation är Sveriges bästa fågellokal med hela 378 arter noterade i området. Vi kommer att göra ett besök på Ottenby Naturum som har en stor och informativ utställning om naturen och fågellivet i området. Från Ottenby åker vi östra sidan åter med stopp vid Eketorps borg för besök. Eketorps borg är en helt utgrävd och rekonstruerad (återuppbyggd) fornborg där rekonstruktionerna har gjorts direkt på själva fornlämningen. Ringmuren är fem meter hög och sex meter bred och innanför den ligger järnåldershus i sten och medeltida skiftesverkshus i trä som har byggts upp med gamla hantverksmetoder och material.
Åter till vårt hotell. Gemensam 2-rätters middag.

Dag 3 – fredag 1/6
 

Frukost på hotellet och utcheckning. 

Alvaret
har betats i alla tider och den långa traditionen att hålla betesdjur har gjort att t.ex. orkidéer finns här i stora mängder. Förr i tiden vaktades fåren av en herde. Herdarnas kojor var gjorda av sten och är idag ruiner.
Vi besöker Paradisverkstaden som är ett keramiskt centrum med utsikt över strandängarna och Kalmarsund, belägen strax söder om Ölandsbron. Här ser vi keramik och glas som visas i en ljus och öppen arkitektur omgiven av en vacker trädgård. Här tillverkas allt från små ljusstakar till stora trädgårdsurnor allt formgivet av familjen Paradis. Vidare till Färjestaden för gemensam lunch och därefter påbörjas hemresan.
 

I priset ingår: bussresa i helturistbuss, logi 2 nätter del i dubbelrum på Strand hotell i Borgholm, 2 x middagar, 2 x luncher, 2 x frukost, entréer och guidningar enligt programmet, heldag guide dag 2, halvdag guide dag 1+2.
Enkelrumstillägg 2 nätter:  700:-

Resan sker tillsammans med SPRF Eskilstuna

ONSDAG  
27 JUNI 

TROSA OCH TULLGARNS SLOTT

 

750:-  

           

Den vackra skärgårdsstaden Trosa med ett öppet landskap med levande bondebygder och sköna vikar som utmärker staden, ett arv från 1600-talet.Tullgarns slott, inte långt från Trosa, är ett av våra populäraste kungliga utflyktsmål, här har många kungligheter spenderat sköna sommardagar.  

Kl. 08.30     Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen.
I Trosas äldsta del, Kåkstan, där gränderna har fått namn efter de hantverkare som byggde upp staden efter ryssbranden ligger Garvaregården omsorgsfullt bevarad av hembygdsföreningen. Här får vi en guidad visning och besöker garvarens bostad, verkstad och gesällkammare. Vi ser även Trosa stadsmuseum som ligger intill Garvaregården. 
Lunch serveras på Bomans hotell i Trosa.
Efter lunchen tar vi oss till Tullgarns Slott, det rosa barockslottet som ligger inbäddat i en vidsträckt, lummig park. Med anledning av det flitiga nyttjandet av sommarslottet visar Tullgarn prov på inredningar från olika epoker och personliga stilar. Här ses till exempel det antikinspirerade Lilla Förmaket inrett på 1790-talet, Frukostrummet i sydtysk renässansstil från 1890-talet och Gustaf V:s rökrum som i stort sett står orört sedan hans bortgång 1950. Guidad visning och därefter serveras eftermiddagskaffe i Drottning Victorias stall.
Hemresa för att vara åter i Eskilstuna ca kl. 16.30.
        

I priset ingår: bussresa, lunch inkl. måltidsdryck och kaffe, eftermiddagskaffe med bulle, besök och guidningar enl. programmet

25-26 JULI 

VÄSTANÅ TEATER OCH GAMMELVALA MARKNAD

2.450:-  

                         

I Berättarladan i Sunne ser vi den tredje delen av Löwensköldscykeln, Anna Svärd. Här tar Selma Lagerlöf en gruvlig hämnd på patriarkatet och dess enögda maktutövande, och det med skrattet och humorn som vapen. Det ligger ett löjets skimmer över prästen Karl-Arturs kompromisslösa sätt att följa det han upplever som sitt öde: att som Guds utvalde utföra det andliga uppdrag han tycker sig ha fått. Det är intrigmakerskan Thea Sundler som drar ner Karl-Artur till botten och hans förra fästmö Charlotte Löwensköld kan bara betrakta spelet på avstånd. Istället är det Anna Svärd, gårdfarihandlerskan, som i den lilla gråa stugan får ta upp kampen mot Thea.

Gammelvala – den gamla världens vecka. På marknaden får vi moderna människor njuta av ljuden och dofterna frår naturahushållningens tid i Brunskog. På hembygdsgården finns ett trettiotal byggnader från 1700-talet och framåt och ca 500 ideella arbetare ser till att erbjuda besökarna på en historisk upplevelse utöver det vanliga. Här visas hantverkstekniker och traditioner som fanns förr, till exempel kvinnor som kardar och spinner ull, stickar och syr kläder, bakar tunnbröd, bereder lin, växtfärgar gran, kärnar smör. Män som sköter milan, bränner tjära, slår rep, sågar bräder och mycket mer.

Dag 1         Avresa från hemorten.
                
Vid ankomst till Sunne checkar vi in på Hotell Selma Spa 
                
Gemensam middag på Ulvsby Herrgård
                
Teaterföreställning i Berättarladan börjar
Dag 2          Frukost på hotellet
                
Utcheckning och avresa från hotellet
                
Vi besöker Gammelvala marknad i Brunskog, ca 3,5 mil från Sunne.
 
                Hemresa  
 
I priset ingår: bussresa, logi 1 natt del i dubbelrum, 1 x middag, 1 x frukost, teaterbiljett, entrébiljett till Gammelvala marknad

Resan sker tillsammans med SPRF Eskilstuna

LÖRDAG 
25 AUGUSTI 

OPERA PÅ SKÄRET

Verdis Don Carlo

1.375:-  

Vid Ljusnarens strand och i det säregna operahuset ges sommaren 2018 Verdis Don Carlo, den största operauppsättning som Opera på Skäret hittills gjort. Denna storslagna opera om maktspel och kärlek i kunglig miljö blir huvudnumret i Opera på Skärets 15-årsjubileum. Don Carlo är ett triangeldrama om olycklig kärlek i det spanska kungahuset vid 1500-talets mitt. Don Carlos älskade Elisabet tvingas av politiska skäl att gifta sig med kung Filip, Don Carlos far. Det påföljande maktspelet leder till att kungen dömer sin son till döden.

Kl. 11.15     Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen
Kl: 11.30     Avresa från Eskilstuna, teatern
                
Vid ankomst till operan intar vi smått och gott i bussen
Kl: 15.00     Operaföreställningen börjar   
                      Hemresa direkt efter föreställningens slut  

I priset ingår: bussresa, operabiljett ( parkettrad 11-15 ), smått och gott i bussen

Resan sker tillsammans med SPF Eskilstuna

 

25 - 28 september 2018

Extraresa
11 - 14 sepember

LITAUEN med ciceron Stig Wahlström
(OBS resan tidigarelagd en dag) 

8.495:-  
                           
Litauen är det sydligaste och största av de tre baltiska länderna med Vilnius som huvudstad. Under medeltiden kämpade litauerna mot tyska korsriddare, men antog 1386 kristendomen genom en union med Polen. På 1400-talet bredde ett litauiskt storfurstendöme ut sig från Östersjön till Svarta havet.

25/9-2018: Utresedag Anslutning från Eskilstuna till Stockholm/Arlanda. Vidare med SAS direktflyg till Vilnius. Vid ankomsten väntar vår buss och guide för en gemensam lunch och därefter en rundtur till fots där vi bekantar oss med Presidentpalatset, Universitetet, S:t Annas kyrka och Art Center of Baltic Amber. I den Gamla staden besöker vi de små hantverksbutikerna, här i den Gamla stadsdelen låg också det judiska gettot under andra världskriget. Stadsrundturen avslutas vid vårt hotell för incheckning, bagaget har gått med vår buss direkt till hotellet. På kvällen samlas vi för en gemensam välkomstmiddag i TV-tornet med en underbar utsikt.

26/9-2018: Kungliga Vilnius Frukost På förmiddagen skall vi med vår buss och guide besöka pittoreska Trakai. Under Litauens storhetstid var Trakai huvudstaden och på ön i Gavlesjön ligger det vackra Trakaislottet omgivet av sin fästningsmur. Det ges även lite egen tid att upptäcka utbudet hos försäljarna längs strandkanten. Gemensam lunch på lämpligt ställe, därefter beger vi oss till konstnärstaden Uzupis beläget i utkanten av Villnius. På kvällen samlas vi för en öl provning i öl-källaren Bambalys som ligger bredvid vår restaurang där vi intar vår gemensamma middag.

27/9-2018: Kaunas Frukost Heldagsutflykt till Litauens andra stad Kaunas. Med vår guide gör vi tillsammans en stadsvandring i Gamla Stan med en blandning av byggnader i gotisk-, renässans- och barockarkitektur. Efter rundvandringen ges fri tid för lunch och shopping, runt stora torget i Gamla Stan finns gott om restauranger, barer och caféer. Laisv?s Al?ja är den mest välkända gågatan med en mängd av butiker. Vilniusgatan nämns ofta som den vackraste gågatan. På eftermiddagen reser vi tillbaka till Vilnius och vårt hotell och avslutar dagen med gemensam avskedsmiddag på restaurang

28/9-2018: KGB museet, hemresa Frukost, utcheckning Vi förvarar vårt bagage i hotellets bagagerum för att sedan med vår guide besöka Genocide Victims Museum eller KGB museum som det ofta kallas. Museet ligger i ett före detta KGB fängelse och öppnades 1992. På den övre våningen finns utställningar och på nedre våningen finns fängelset som det såg ut då det var i bruk. Det finns bara ett museum av detta slag. Efter besöket intar vi gemensam lunch därefter en stund på egen hand innan vi samlas vid hotellet för resan mot flygplatsen. Vidare med SAS direktflyg till Stockholm/Arlanda. Där väntar vår buss för resa till hemorten.

PRIS: 8.495:- Enkelrumstillägg: 900:- (avser 3-nätter)

I Priset ingår: Anslutning Arlanda t/r Flyg inkl. skatt och bagage 3 nätter del i dubbelrum 3 frukostar 3 luncher inkl. bords dryck 3 middagar inkl. ett glas öl/vin Samtliga besök och utflykter enl. program Svensktalande lokalguide under vistelsen i Litauen Reseledare Stig Wahlström

Flyg information: (Vi reserverar oss för eventuella tidsändringar) 
25/9 Avgår 08.35 Stockholm/Arlanda 25/9 Ankomst 11.00 Vilnius
28/9 Avgår 18.20 från Vilnius 28/9 Ankomst 18.40 Stockholm/Arlanda

PANORAMA HOTELL Ett 3-stjärniga Hotell i Vilnius gamla stadsdel, 500 meter från Gryningsporten. Hotellet erbjuder rymliga rum med gratis Wi-Fi, satellit-TV och badrum med hårtork. Alla rum är ljusa och inredda i varma färger med klassiska möbler. En varierad frukostbuffé serveras varje morgon i hotellets restaurang.

Priset är baserat på minimum 35 resenärer och för dagen gällande valutakurser, varför vi reserverar oss för ev. prisändringar som ligger utanför vår kontroll så som bränsletillägg, valutaförändringar och skatter.
                            

 

Välkommen med er bokning

   

 Till startsidan