ESU

 

 RESOR

 


Ann och Linda

För bokning och information kontakta:

Måndag – fredag kl: 09.00 – 16.00 (lunchstängt 12.00 – 13.00) via telefon 016-51 01 51, e-post info@resekompaniets.se eller besök oss personligen på Köpmangatan 68, 1 tr, Eskilstuna. Dygnet runt kan du internetboka direkt på hemsidan www.resekompaniets.se där du på förstasidan går direkt till ”onlinebokning” och i rullisten bläddrar fram till ESU´s resor.  

Betalningsvillkor:
Dagsresor och kryssningar:             Betalning 1 månad innan avres
Teater och konsertbiljetter:           Omgående betalning
Administrationsavgift tas ut vid återbetalning
I övrigt gäller de allmänna resevillkoren.

Tänk på att meddela eventuella allergier redan vid beställning!
 

Välkommen!
ReseKompaniet reserverar sig för ev. ändringar som står utanför deras kontroll. För få anmälda kan till exempel leda till att vissa resor ej kan genomföras. Det är önskvärt med bokning i god tid innan avresa. Resorna startar från "Gamla Gästis", hörnet Köpmangatan-Djurgårdsvägen. (Först till kvarn gäller....)

Tänk på att meddela eventuella allergier redan vid beställning!

 

Våren 2019

   

LÖRDAG
5 JANUARI

TRETTONDAGSKONSERT

BERWALDHALLEN

950:

 

LÖRDAGEN DEN 5. JANUARI 2019  

Trettondedag jul i Berwaldhallen betyder gala, glamour och klassisk underhållning,i år med de fantastiska världsstjärnorna Malin Byström ( sopran ) och  Peter Mattei ( baryton ). Frossa i det mesta av det bästa med ett sedvanligt överraskande och lyxigt konsertprogram som garanterat väcker liv i frusna vintersjälar. Sveriges Radios Symfoniorkester, Radiokören och dirigenten Patrik Ringborg bjuder tillsammans med kända gäster på en dignande musikalisk nyårsbuffé.
Sarah Dawn Finer
– programvärd och sång  

Kl. 15.00    Avresa från Torshälla, parkeringen gamla Shellmacken     
Kl. 15.15    Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen      
Kl. 16.00    Avresa från Mariefred, Konsum             
Kl. 18.00    Konserten börjar                
                 Hemresa direkt efter konsertens slut              
Pris per person:           950:-      
I priset ingår:              bussresa, parkettbiljett ( bänkrad 4-7 )                              

  OBS! Ingen förtäring ingår i priset, ta gärna med eget fika. Servering finns i Bar och Café Berwald, här finns möjlighet att köpa dryck och förtäring före föreställningen och/eller i pausen.

ONSDAG
23. JANUARI

SÖRMLANDS MUSEUM

I NYTT HUS – HELA LÄNETS MUSEUM

395:-

 

I höst öppnas dörrarna till ett nytt museum!  

Det blir en spännande, kreativ och händelserik mötesplats för alla. Med plats för utställningar, evenemang, kurser, möten, öppna samlingar och mycket mer. Det blir också produktions- och arbetslokaler för museets omfattande verksamhet runt om i hela Sörmland.
Museet har över 70.000 föremål, en miljon fotografier, omkring tusen hyllmeter arkiv och ett stort fackbibliotek. I det nya huset blir det en ny sorts flexibla och gestaltande museisamlingar med fokus på människor och berättelser. Huset ligger i Spelhagen i Nyköping mitt emot Nyköpingshus och nära hamnen.

Kl. 12.00    Avresa från Eskilstuna Gästis/Djurgårdsvägen
Kl. 13.30
    Guidad visning av Sörmlands Museum, Nyköping
                 Efter visningen intar vi kaffe och bulle i museets cafeteria

                
Hemresa för att vara åter i Eskilstuna ca kl. 17.00
I priset ingår: Bussresa, guidad visning av Sörmlands museum, kaffe och bulle

LÖRDAGEN DEN 2 MARS

CARMEN - Att älska är att älska fritt

1.195:-

 

 

 

Ny färgstark Carmen signerad Garpe tar plats på Kungliga Operan Johanna Garpe, som bland annat satt upp den kritikerrosade Karmelitsystrarna, är tillbaka på Kungliga Operan. Denna gång med en ny uppsättning av Carmen - en av världens mest älskade operor och alltid efterlängtad på repertoaren. Carmen säger att hon vill vara fri. Att hon har rätt att älska vem hon vill. Men i vägen för hennes frihet ställer sig José. Georges Bizets klassiska opera från 1875 utspelar sig denna gång i en vardag som vi kan känna igen; i en konfektionsfabrik för billiga souvenirer, där manlighet utspelas i kampsportsarenan. En dag kastar den upproriska fabriksarbeterskan Carmen en blick på den unge förmannen José. Det är upptakten till en berättelse om passion, svartsjuka och död. 
 Kl. 12.00 Avresa från Eskilstuna Gästis/Djurgårdsvägen 
Stopp för smått och gott i bussen vid ankomst till Stockholm. 
Kl. 15.00 Operan börjar
Hemresa direkt efter föreställningens slut
I priset ingår: bussresa, parkettbiljett, smått och gott i bussen

12-13 MARS

RESETRÄFF OMBORD PÅ   M/S CINDERELLA

395:-    

12/3  
Kl. 14.30 Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen.  
Kl. 18.00 M/S Cinderella avgår från Stockholm 
Kl. 18.00 2-rätters skeppsmeny inkl. 2 glas vin serveras  
Kl. 20.00 Välkomstdrink/underhållning i nattklubben Étage 
13/3  
Sjöfrukost serveras i buffématsalen. I konferensavdelningen ges information om spännande resmål, kom och träffa några av våra duktiga guider.  
Kl. 15.15 Ankomst Stockholm.  
Buss åter till Eskilstuna I priset ingår: bussanslutning t/r, tidig ombordstigning med konferensrum, kryssning till Mariehamn del i 2-bäddshytt i kat B, buffémiddag inkl. öl/vin, sjöfrukost, välkomstdrink och underhållning tillägg singel B: 120:-, tillägg 2-bädds A/utsides 85:-pp, tillägg singel A 240:-

FREDAGEN DEN 5 APRIL

TYSSLINGEN    GARPHYTTANS NATIONALPARK

 

575:-  
                       

Tysslingen en traditionell rastplats för sångsvanar på väg från övervintring i anslutning till Nordsjökusten till häckningsplatser i norra Finland - nordvästra Ryssland. En betydelsefull rastplats för en väldig mängd sångsvan. Sångsvanen i Sverige har på några få årtionden förvandlats från en undanträngd fåtalig "vildmarksfågel", ca 20 par i hela landet under slutet 1800 - börja 1900 talen, till 5500 kanske 6000 par 2018 - 2019. I vissa trakter numera en skadegörare i jordbruket. Garphyttans nationalpark bildades 1909 och är därmed en av landets äldsta. Den är 111 ha stor. 1,11 km2. Den består av ett ålderdomligt kultur-/ odlingslandskap. 1800-tals landskap omgivet av barrskog som får sköta sig själv.  Kl. 08.00 Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen  Vårt första besök är Tysslingen och platsen varifrån vi kommer att studera svanar och andra fåglar är på alla sätt välordnad för oss som besökare. Här intas medhavd kaffekorg Lunch serveras i Lekhyttans Restaurang & Kaffebar, belägen mitt emellan Örebro och Karlskoga.  Efter lunchen tar vi oss till Garphyttans Nationalpark. Området vi kommer att besöka har grusade lättframkomliga promenadvägar och avståndet fram till vår rastplats mitt i det ålderdomliga kulturlandskapet är ca 300 m lätt promenad efter maten.  Busskaffe intas innan vi tar oss hem igen,  Åter i Eskilstuna ca kl. 16.30.  I priset ingår: bussresa, lunch inkl. måltidsdryck samt kaffe och kaka, 1 x busskaffe med mazarin, naturguidning med Leif Carlsson OBS! Tag med egen kaffekorg till förmiddagskaffet. Vi rekommenderar bra (grova) skor och i övrigt kläder efter väder

ÅRETS NATURRESA med Leif Carlsson  
LÖRDAGEN DEN 27 APRIL

OD´S VÅRKONSERT UPPSALA  

895:-  

        

Allt började 1853 – med sjukdomen kolera. Den 30 oktober samlades några studenter i en festvåning på Gamla Torget för att lindra tristessen med sång och musik. Bland annat sjöng man Bellmans fjortonde epistel, som inleds med orden ”Hör, I Orphei Drängar, stämmen Edra strängar!”. Grunden var lagd till ett sångsällskap vars utveckling ingen hade kunnat ana. Vårkonserten är en gammal tradition som återkommer varje år. 
Kl. 10.30 Avresa från Eskilstuna Gästis/Djurgårdsvägen  
Kl. 13.00 Lunch serveras på Restaurang Domtrappkällare, en anrik restaurang i historisk miljö
Kl. 15.00 Vårkonserten börjar i Uppsala Konsert och Kongress  
Hemresa direkt efter konsertens slut.  
I priset ingår: bussresa, lunch inkl. måltidsdryck samt kaffe och kaka, konsertbiljett

TORSDAGEN DEN 13 JUNI

NATIONALMUSEUM STOCKHOLM OCH

VÄRLDSARVET SKOGSKYRKOGÅRDEN

750:-    

      

Efter att ha varit stängt för renovering sedan 2013 öppnades Nationalmuseum i den nyrenoverade museibyggnaden mitt i Stockholm den 13 oktober. Nationalmuseums samlingar består av måleri, skulptur, teckningar och grafik från ungefär 1500 till 1900. Samlingarna av konsthantverk och design sträcker sig från sen medeltid fram till nutid. Museet förvaltar Statens porträttsamling på Gripsholms slott, Gustavsbergssamlingen, ett antal slottssamlingar samt konsten på Svenska Institutet i Paris.


Skogskyrkogården i Enskede skapades 1917-1940 av arkitekterna Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz. Ambitionen var att skapa något speciellt och banbrytande - en begravningsplats där natur och arkitektur bildar en harmonisk helhet.   
Kl. 09.00 Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen Vi besöker det nyrenoverade Nationalmuseet. Här får vi en guidad visning. 
Lunch intas i Nationalmuseets restaurang.  
Efter lunchen tar vi oss till Skogskyrkogården där vi får en guidad visning. En konst-, kultur- och arkitekturvandring genom landskapet. Vi besöker även Visitor Center där vi finner en utställning om världsarvet, turistinformation, butik och kafé. Byggnaden ritades av Gunnar Asplund och har förbryllat många på grund av sin minst sagt ovanliga utformning. Det är en lekfullt utformad träbyggnad i ett plan, gjord helt i grönt med fyra kvadratiska paviljonger och spetsiga, plåtklädda tälttak.  
Hemresa  
I priset ingår: bussresa, lunch inkl. måltidsdryck och kaffe, guidning Nationalmuseet och Skogskyrkogården.

14-20 AUGUSTI

BOTTENVIKEN RUNT 
AUGUSTI 2019

   

En storslagen resa genom Sverige och Finland   7 dagar

Det är inte lätt att hitta ord när man ska beskriva en resa som denna, där man får se och uppleva så mycket vackert och intressant. Här blandas vacker natur och fantastiska vyer med besök i ett flertal kuststäder med mycket historia och kultur.

Dag 1 - 14/8 Eskilstuna - Sundsvall 400 km  
Avresa på morgonen från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen. Vi stannar i Ockelbo och besöker Wij trädgårdar. Här får vi en guidad visning och äter lunch. Färden fortsätter norrut längs kusten och under eftermiddagen kommer vi till Sundsvall och gör en rundtur med bussen innan vi checkar in på anrika Elite Hotel Knaust. Hotellet är mest känt för sin fantastiska trappa i vit marmor som möter oss i entrén. Många är de skrönor som finns berättade, om vilda fester med krossat porslin, prominenta gäster och inte minst hästen i trappan från sekelskiftet, den tid då Sundsvalls träpatroner levde glada dagar. Till kvällen samlas vi för gemensam middag på hotellet.
Dag 2 - 15/8 Sundsvall - Luleå 530 km  
Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och åker vidare norrut. Vi passerar Höga Kusten bron över Ångermanälven. Den byggdes mellan 1993-1997 och är en av världens största hängbroar. Vi kör förbi Örnsköldsvik, björkarnas stad Umeå samt Skellefteå där vi äter lunch på Skråmträsk Kvarn. Innan vi når vår slutdestination Luleå gör vi ett stopp vid Storforsen, Europas största obundna fors, belägen 4 mil väster om Älvsbyn. Fallsträckan är 5 km och fallhöjden 82 m. Vid ankomst till Luleå checkar vi in på Elite Stadshotellet Luleå och här serveras gemensam middag.

Dag 3 - 16/8 Luleå - Kemi 160 km 
Efter vår frukost är det dags för en guidad bussrundtur i Luleå, en skärgårdstad med en arkipelag om ett hundratal öar. Vi besöker Gammelstads Kyrkstad, ett av våra svenska världsarv. Runt kyrkan finns drygt 400 kyrkstugor där församlingsborna allt sedan 1500-talet övernattat i samband med kyrkobesök. Resan går vidare mot den svensk-finska gränsen och tvillingstäderna Haparanda och Torneå. Vi kommer till Kukkolaforsen, en av Torne älvs mest kända forsar. Här bedrivs sikfisVi åker till Kemi, staden som har fått sin speciella prägel Kemi älv, som flyter genom kommunen. Vi besöker ädelstensgalleriet, en unik sevärdhet, vars like man måste söka efter i hela världen. Här finns en samling av över 3000 ädelstenar - från råa stenar till färdiga smycken. Incheckning på hotell Scandic Kemi och gemensam middag på hotellet.ke med anor från 1200-talet. På Kukkolaforsens Turist & Konferens serveras vår lunch, rökt sik såklart. 

Dag 4 - 17/8 Kemi - Karleby 300 km
Frukost på hotellet och utcheckning. Resan går vidare längs Bottenvikens kust söderut till den idylliska staden Uleåborg (Oulu) vid Uleälv. Här gör vi en guidad rundtur och besöker den sevärda domkyrkan och om tid finns tar vi del av den livliga salutorgshandeln. Vi äter en gemensam lunch i Oulu och därefter fortsätter resan söderut mot dagens slutmål, Karleby (Kokkola), centrum för mellersta Österbotten med ca 36 000 invånare. Gamlakarleby var en av de 15 städer som Gustav II Adolf grundlade. Kungen skrev grundläggningsbrevet på morgonen och på eftermiddagen samma dag grundade han en annan stad strax bredvid som fick namnet Nykarleby. Incheckning på Sokos Hotel Kaarle samt gemensam middag på hotellet.
Dag 5 - 18/8 Karleby - Vasa 120 km 
Frukost och utcheckning. Vi tar vägen via Jakobstad och Nykarleby, som båda ligger längst ute i kustbandet. Vi stannar till en stund i Jakobstad som grundades år 1652 av Ebba Brahe, änka till Jacob De la Gardie ( därav namnet Jakobstad ). Finlands nationalskald Johan Ludvig Runeberg föddes i staden. Vi kommer till Vasa och börjar med en gemensam lunch. Efter lunchen tar vår lokalguide med oss på en tur i den finska staden som ligger närmast Sverige. Ca en tredjedel av stadens invånare är idag svensktalande. Incheckning på Sokos Hotel Vaakuna samt gemensam middag.
Dag 6 - 19/8 Vasa - Åbo 345 km 
Frukost och utcheckning. Vi tar oss till Rauma, som år 1991 var den första finska staden som placerades på UNESCO:s världsarvslista över kulturminnen. Under 1700-talet omgavs staden av en tullmur, som bokstavligen förhindrade staden från att byggas ut. Rauma är framförallt känd som spetsknypplarnas stad men sevärdheterna är förstås många och vi gör en kort rundtur med en lokalguide. Före rundturen serveras vår lunch på Villa Tallbo i Rauma. Vi åker till Åbo, Finlands äldsta stad. Här får vi en guidad bussrundtur innan gemensam middag serveras på restaurang i Åbo. Kl. 20.55 (lokal tid) Viking Lines nyaste fartyg M/S Grace avgår från Åbo.
Dag 7 - 20/8 
Frukost serveras ombord. Kl. 06.30 Ankomst till Stockholm. Buss åter till Eskilstuna.
LÖRDAGEN DEN 24 AUGUSTI

TROLLFLÖJTEN – OPERA PÅ SKÄRET

 

1.375:-   

      

Efter succén med Giuseppe Verdis opera Don Carlo sommaren 2018 spelas för första gången en opera av Wolfgang Amadeus Mozart. Valet föll på den älskade Trollflöjten, Mozarts sista opera och en av de mest spelade operorna någonsin. Operasångare av yppersta klass utlovas tillsammans med Örebros Svenska Kammarorkester. 
Kl. 11.15 Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen 
Kl. 11.30 Avresa från Eskilstuna, teatern Vid ankomst till operan intar vi smått och gott i bussen 
Kl. 15.00 Operaföreställningen börjar 
Hemresa direkt efter föreställningens slut 
 I priset ingår: bussresa, operabiljett, smått och gott i bussen

 

Välkommen med er bokning

   

 Till startsidan