ESU

 

 RESOR VÅREN 2020

 


  Ann, Linda och Barbro

För bokning och information kontakta:

Måndag – fredag kl: 10.00 – 15.00 (lunchstängt 12.00 – 13.00) via telefon 016-51 01 51, e-post info@resekompaniets.se eller besök oss personligen på Köpmangatan 68, 1 tr, Eskilstuna. 
Dygnet runt kan du internetboka direkt på hemsidan
www.resekompaniets.se där du på förstasidan går direkt till ”onlinebokning” och i rullisten bläddrar fram till ESU´s resor.  

Betalningsvillkor:
Dagsresor och kryssningar:             Betalning 1 månad innan avresa
Teater och konsertbiljetter:          Omgående betalning
Administrationsavgift tas ut vid återbetalning
I övrigt gäller de allmänna resevillkoren.

Tänk på att meddela eventuella allergier redan vid beställning!
 

Välkommen!
ReseKompaniet reserverar sig för ev. ändringar som står utanför deras kontroll. För få anmälda kan till exempel leda till att vissa resor ej kan genomföras. Det är önskvärt med bokning i god tid innan avresa. Resorna startar från "Gamla Gästis", hörnet Köpmangatan-Djurgårdsvägen. (Först till kvarn gäller....)

Tänk på att meddela eventuella allergier redan vid beställning!

   VÅREN 2020    
SÖNDAGEN DEN 5 JANUARI

Gyllene UpptaktTrettondagskonsert
De Geer Hallen, Norrköping
 

Kombinerat med besök på Norrköpings Konstmuseum

 1.150:-  

En sprudlande, festlig inledning på det nya året. Operett, opera och härlig wienermusik i en champagne- bubblande och festlig konsert! Som solister medverkar Susanna Andersson och Michel Weinius 

Norrköpings Konstmuseum – Museet har en av Sveriges främsta konstsamlingar inom modernism och samtidskonst. Här finns även en omfattande grafiksamling och en grönskande skulpturpark som är en lugn oas mitt i staden.  

Kl. 11.15       Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen  

Vid ankomst till Norrköping besöker vi konstmuseet där vi får en guidad visning.                

Efter detta tar vi oss till De Geer hallen där vi serveras lunch kl. 15.00.  

Kl. 17.00     Trettondagskonserten i De Geer hallen börjar  

                     Hemresa direkt efter konsertens slut      

I priset ingår: Bussresa, guidad visning av Norrköpings Konstmuseum, lunch inkl. mineralvatten/lättöl samt kaffe och kaka, konsertbiljett

 
SÖNDAGEN 
DEN 16 FEBRUARI

 

BERNSTEINS satirska OPERETT Candide vänder upp och ner på OPERAN

Pris per person: 
895:-

 
 

Resan inställd då vi fått för få bokningar.


Den naive ynglingen Candide reser jorden runt och försöker förtvivlat förstå vad hans lärare Pangloss menar med att människan lever i ”den bästa av världar”. Till råga på allt har han förlorat sin älskade Cunegonde och är beredd att göra vad som helst för att få henne tillbaka. Hur lever man som man lär i en värld som håller på att drunkna i dubbelmoral? Och vad betyder de stora idéerna när både hjärtat och jorden står i brand?

Kl. 12.00     Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen
                
Vid ankomst till Stockholm tid på egen hand för fika/lunch
Kl. 15.00     Operetten börjar
                
Speltid ca 3 tim inkl. paus
                
Hemresa sker direkt efter föreställningens slut

                 I priset ingår: Bussresa och parkettbiljett

   
LÖRDAGEN DEN 21 MARS

VÅRSALONGEN LILJEVALCHS SAMT 
KONSERT I BERWALDHALLEN

Pris per person: 
        995:-   
      

 
 

     

BEETHOVEN 250 – Eroica 
Beethoven behöver knappast någon närmare presentation. Hans tredje symfoni känd som Sinfonia Eroica, hjältesymfoni, är ett av portalverken i övergången mellan 1700-talets strama klassicism och den svulstiga romantiken och anses vara ett av alla tiders främsta orkesterverk. Som fantasifull, elegant pendang: Kaija Saariahos orkestersvit Orion. Täta, svala klangskikt och medryckande rytmer frammanar både den mytologiske jägaren och den avlägsna stjärnbilden. Orkesterstycket Orion är Saariahos första musikaliska utflykt med stor orkester, här förstärkt med två harpor, piano och orgel.  

Medverkande.

Sveriges Radios Symfoniorkester
, Klaus Mäkelä dirigent

Vårsalongen Liljevalchs
Under de senaste åren har Vårsalongen växt till ett stort och välbesökt evenemang vilket ger deltagarna en unik chans att bli sedda av en mycket stor publik. Både 2018 och 2019 hade Vårsalongen över 100 000 besökare – siffror som visar på dess unika dragningskraft.
Till 2020 års Vårsalong har Liljevalchs haft förmånen att engagera en synnerligen spännande jury: konstnären Lars Lerin och konstnären och designern Bea Szenfeld. Juryordförande är som vanligt Mårten Castenfors, chef Liljevalchs.

Kl. 09.00     Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen
Kl. 11.00     Besök Vårsalongen Liljevalchs
Kl. 13.00     Lunch serveras på Hasselbacken
Kl. 15.00     Konserten börjar - Speltid ca 2 tim inkl. paus
                
Hemresa direkt efter föreställningens slut  

  I priset ingår: Bussresa, entré till Vårsalongen, lunch inkl. måltidsdryck och kaffe
                          samt konsertbiljett

   
SÖNDAGEN DEN 19 APRIL

RÖDE ORM – DRAMATEN

    Pris per person:      895:-

 
Resan inställd pgav för få anmälda

         
Sex sjövilda bibliotekarier och ett episkt vikingaäventyr.

Det är fredagskväll i biblioteket och bibliotekarierna har sin traditionsenliga högläsning för varandra. Någon har valt Röde Orm, Frans G Bengtssons älskade vikingasaga. De läser. Lever sig in i berättelsen. Beväpnar sig till tänderna. Snart är biblioteket ett böljande hav, ett fort, ett blodigt slagfält. Alla dör. Flera gånger om. Den storslagna berättelsen om vikingen Röde Orm är en av den svenska litteraturens verkliga klassiker. Nu kommer den till Dramatens stora scen för första gången, i dramatisering och regi av Alexander Mörk-Eidem. Uppsättningen blir en hyllning till fantasin, berättarglädjen, den kärva humorn och lyckan i att få vara viking en liten, liten stund.
I rollerna ser vi bl a Emma Broomé, Gerhard Hoberstorfer, Andreas T Olsson, Johan Ulveson och Nina Zanjani

I priset ingår: Bussresa, smått och gott i bussen, parkettbiljett

   
3 - 9 MAJ

Holland, konst och tulpaner 2020  
Resan inställd pga för få anmälda

15.200  
3 maj 2020 (Utresa)

                      

Avresa från Eskilstuna tidig morgon, längs E-4:an ner genom Sverige. Här i Trelleborg ansluter vår guide som sedan är med samtliga dagar.

Nattfärjan Trelleborg till Travemünde, under vår resväg genom Sverige görs stopp för möjlighet till lunch och kaffe samt en bensträckare. Ombord på färjan inkvarteras vi i dubbelhytter med fönster samt intar en middagsbuffé. 

   
4 maj 2020 (Ankomst)

Frukost ombord
Vi fortsätter vår bussresa via Lübeck, Hamburg, Bremen och Groningen till Amsterdam, under vår resväg intar vi gemensam lunch samt ett stopp för möjlighet till kaffe och för att sträcka på benen. (dagsetapp c:a 55 mil). Vi passerar den Holländska Nordsjövallen och sen eftermiddag når vi vårt slutmål Amsterdam, vi inkvarterar oss på vårt hotell i utkanten av Amsterdam i den lilla byn De Rijp. 
Vi avslutar dagen med gemensam middag på hotellets restaurang.

 
5 maj 2020

Rundtur Amsterdam, besök på Van Gogh och Riksmuseet

Frukost
Efter en lång resväg skall vi i dag ta det lite lugnt med en klassisk bussrundtur i Amsterdam som avslutas nere vid kanalbåtarna. Vi stiger ombord och intar en gemensam lunch under den vackra kanalkryssningen. Vid återkomsten besöker vi van Gogh museet och Riksmuseet, dessa båda museer ligger med promenadavstånd där kanalbåten lägger till. Efter besöken återvänder vi till vårt hotell och på kvällen intar vi en gemensam middag på hotellets restaurang

 
6 maj 2020

 Keukenhof och diamanter

Frukost
I dag beger vi oss till Keukenhof, från början var detta endast en liten köksträdgård som under åren vuxit till en 32 hektar stor trädgård. Under hösten sätts 100.000 lökar per dag så att alla 7 miljoner blommor blommar under våren och sommaren. På Keukenhof finns också en orkidépaviljong, tematrädgårdar och små sjöar. Lunch på egen hand, det finns gott om matställen inom området i Keukenhof. På eftermiddagen besöker vi diamantsliperiet. Holländarna har blivit kända som experter på dessa gnistrande dyrgripar. 
Vi återvänder till vårt hotell sen eftermiddag och till kvällen intar vi en gemensam middag på hotellets restaurang

 
7 maj 2020

 Barockträdgård och museet Anne Frank

Frukost 
I dag besöker vi en fantastisk barockträdgård med fontäner och statyer inte helt olikt Versailles i Frankrike. Vi intar gemensam lunch och under eftermiddagen besöker vi Anne Franks hus, ett museum med historia. Där hon hade sitt gömställe för att skriva den berömda dagboken under andra världskriget. Anne Frank var en vanlig flicka under ovanliga omständigheter.
Gemensam middag på hotellets restaurang

 
8 maj 2020

 Alkmaar och väderkvarnar

Frukost, utcheckning
Efter att vi packat vår buss tar vi oss till Alkmaar och ost marknaden. Alkmaar är inte bara ost även om detta är osthandelns vagga, här finns hemtrevliga kvarter, butiker och väderkvarnar. 
Vi fortsätter på den östra sidan av Ijselmeer och sedan via Gronningen, Bremen till Travemünde. Gemensam lunch på lämpligt ställe under dagen. Nattfärjan Travemünde till Trelleborg, inkvartering i dubbelhytt med fönster, gemensam middagsbuffé ombord. 

 
9 maj 2020

Avlutningsdag

Frukost ombord
Ankomst Trelleborg på morgonen och nu återstår endast vår hemresa, under resvägen görs stopp för lunch och kaffe och en bensträckare.
Åter i Eskilstuna c:a 17.00

   
Resfakta

Boka senast
26/2 2020

Resfakta

Enkelrumstillägg: 3.100:- avser enkelhytt t/r samt enkelrum hotell  

Ingår i resans pris:
Bussresa i helturist buss inkl. vägskatter och färjeavgifter
2 nätter del i dubbelhytt med fönster
4 nätter del i dubbelrum
6 frukostar
4 lunch inkl. bordsvatten
6 middagar inkl. dryck
Samtliga utflykter och entréer enl. program
Svensk guide från Trelleborg-Trelleborg

Hotellinformation: Hotel De Rijpereilanden
Ett 4-stjärnigt hotell i regione Edam i den lilla byn De Rijp. Endast 25 km till Amsterdam (en bussresa på 30 minuter). Alla rum med bad/dusch/wc, värdeskåp, balkong. Hotellet har restaurang, frukostmatsal och bar. Gratis WiFi i allmänna utrymme. Hela hotellet är rökfritt. Alla dubbelrum med separata sängar. Här serveras frukostbuffé.

Priset är baserat på minimum 35 betalande personer och för dagen gällande valutakurser, varför vi reserverar oss för ev. prisändringar som ligger utanför vår kontroll så som bränsletillägg, valutaförändringar och skatter.

   
TISDAGEN DEN 2 JUNI

AVESTA ART OCH BRÅFORS BERGSMANSBY

Pris per person: 
  
795:-

 
 

      
Det gamla verket i Avesta lever igen. Idag är Verket ett prisbelönt inlevelsemuseum. Här möter vi som besökare en spännande mix av historia, konst och teknik. Dels genom den interaktiva utställningen om industrihistoria och olika konstutställningar som t ex Avesta Art men även genom de permanenta installationerna som finns integrerade i miljön, såsom glaskonst av Kjell Engman, Korridoren av Sonja Nilsson m fl.   

Brategården i Bråfors hittar vi ca en mil norr om Fagersta och är sedan 2006 ett kulturreservat. Gården ägs och brukas av privata ägare, sjätte generationen på gården. Här finns lämningar av anläggningar för järnframställning. Arkeologiska undersökningar har visat att järn framställdes här under 1200-talet.

Kl. 08.00     Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen. Vi stannar för busskaffe utmed 
                    vägen på ett lämpligt ställe.
                    Vid ankomst till Avesta verken får vi en guidad visning. Det mesta inryms i de
                    tre största hallarna; Rostugnshallen, Masugnshallen och Martinugnshallen.
                    Lunch äter vi i närliggande restaurang Koppardalen.  

Efter lunchen tar vi oss till Bråfors bergmansby, en av de få skyddade bergmansbyarna. Här får vi en spännande guidning och ser huset med de vackra målningarna. Här serveras vårt eftermiddagsfika.
Hemresa för att vara åter i Eskilstuna ca kl. 17.00.
 

I priset ingår: Bussresa, busskaffe med smörgås, lunch, eftermiddagskaffe med bröd, entréer och guidningar enligt programmet.

   
 

 Hösten 2020

 

 
19-20 AUGUSTI

Västanåteatern Berättarladan Selma Lagerlöfs Körkarlen
Rackstadsmuseet i Arvika

Pris per person:     2.395:-    singelrumstillägg: 450:-

 
 


Sommaren 2020 sätter Västanå Teater upp Selma Lagerlöfs Körkarlen i Berättarladan i Sunne i regi av Leif Stinnerbom. Körkarlen är en andlig spökhistoria som utspelar sig i gränslandet mellan liv och död. Samtidigt är det också en oerhört jordnära socialrealistisk skildring av den tid romanen utspelar sig i. Selma Lagerlöf var en mästare på komplexa personporträtt och karaktärerna i Körkarlen är inget undantag. Originalmusik komponeras av Magnus Stinnerbom och Inger Hallström Stinnerbom står för kostym. Huvudrollen som David Holm axlas av Jakob Hultcrantz Hansson.

Upplev den genuina kulturmiljön vid Rackstadmuseet i Arvika och andas in konsthistoriens vingslag. Ett museum med vacker konst i en härlig, historisk miljö. Vid sekelskiftet verkade kring sjön Racken några framstående svenska konstnärer, Gustav och Maja Fjaestad, Björn Ahlgrensson, Fritz Lindström, Ture Ander, Bror Lindh med flera.

Dag 1 – ons 19 augusti
Kl. 11.15      Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen
                      Stopp för busskaffe 
                      Vid ankomst till Sunne checkar vi in på Hotell Frykenstrand. 
Kl. 16.00      Gemensam middag serveras på hotellet.
Kl. 18.00      Körkarlen i Berättarladan börjar
                     Åter till hotellet för övernattning

Dag 2 – tors 20 augusti
                 
Frukost på hotellet och utcheckning
Kl. 10.00     Avresa från hotellet
Vi besöker Rackstad museet och får en guidad visning här. Vi ser de berömda målarnas verk och dessutom konsthantverk av hög klass. Rackstadmuseet knyter samman traktens konsthistoria och hantverk med vår tids konst och konsthantverk, lokalt, nationellt och internationellt. Lunch serveras på Gate Gästgiveri Arvika
Hemresa för att vara åter i Eskilstuna ca kl. 18.00.

I priset ingår: Bussresa, logi 1 natt del i dubbelrum, 1 x middagsbuffé, 1 x frukost, 1 x lunch, 
                       1 x busskaffe med smörgås, teaterbiljett, entré och guidad 
                       visning Rackstadmuseet

   
FREDAGEN   DEN 18 SEPTEMBER

WENNGARNS SLOTT och ARLANDA FLYGSAMLINGAR

Pris per person:
   750:-

 
 

                     

Sveriges äldsta bevarade brev från 1164 handlar om området kring Wenngarn, genom århundradena har Vasaätten, statsmän, riddare och riksråd bott och härskat på Wenngarn. Magnus Gabriel de la Gardies magiska slott och sköna barockpark är några pärlor på platsen där ett samhälle byggdes upp under 1900-talet kring Sveriges första alkoholistanstalt. Wenngarn ligger mitt ett vackert kulturhistoriskt naturlandskap med bland annat Sigtuna golfklubb och naturreservatet Askare hage som granne.  

Den svenska flygindustrin har varit och utgör fortfarande den ojämförligt största i Skandinavien. Sedan 1910 har sammanlagt omkring 6000 flygplan tillverkats av ett 25-tal flygplanstillverkare, både statliga och privata företag.

Kl. 08.15     Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen.
Vid ankomst till Wenngarns slott serveras förmiddagskaffe i slottscaféet.
Efter kaffet får vi en guidad visning av slottet och får följa med på en resa genom Wenngarns spännande historia, från valven från 1100-talet fram till den senaste stora renoveringen.  

Vidare till Arlanda Flygsamlingar där vi börjar med lunch som serveras på närliggande restaurangen Bana 4.
Efter lunchen får vi en guidad visning av Arlanda Flygsamlingar. Det här är ett civilt flygmuseum där vi hittar motorer, flygplan, flygsimulator och spännande delar av flyghistorien samlade på en plats.
Hemresa för att vara åter i Eskilstuna ca kl. 17.00.

I priset ingår: Bussresa, förmiddagskaffe med smörgås, lunch, entréer och guidade
                    visningar enl programmet
 

   
 

Välkommen med er bokning

   

 Till startsidan