Välkomna tillbaka hösten 2024!

Hoppas ni haft en fin och avkopplande sommar och känner er laddade att gå igång med höstens aktiviteter. Det gör vi i styrelsen för Senioruniversitetet och hälsar er alla varmt välkomna, både nya och tidigare medlemmar, till en lärorik och givande hösttermin. Du kan ladda hem, läsa och skriva ut höstens programblad via länken nedan.

Vår DagFilmstudio visar sex nya filmer i höst.

Vår populära föreläsningsserie ”Min musik” återkommer med fyra nya lokala förmågor som berättar om och spelar sin favoritmusik. Vår konstkännare Hans Lundén, Mariefred, har ”Stjärnsmällar” som tema för sina fyra föreläsningar. Föreläsningsserien ”Krishärdar i världen” återkommer vid tre tillfällen, förutom med Stig Wahlström, Västerås, även med en medarbetare vid Europaparlamentets kontor i Stockholm, som berättar om framtiden för EU efter sommarens val. Som tidigare är våra föreläsningsserier förlagda till Studiefrämjandets lokaler på Västeråsvägen 90.

Även i höst har vi lyckats engagera kunniga och aktuella föredragshållare till våra fem medlemsmöten. Läs om dem under fliken ”Medlemsmöten”. Medlemsmötena hålls på Royal med start kl 14.00. Av praktiska skäl kommer två av föreläsningarna att senareläggas en timme till kl 15.00. All information om detta finns på sid 6. Fr o m i höst är entréavgiften 80 kr, detta för att täcka ökade kostnader för föreläsare, lokalhyra, kaffeservering m m.

Vi kan även erbjuda studiebesök, både på Mälardalens Universitet och Mälarsjukhuset och hoppas få en titt ”Bakom kulisserna” på Eskilstuna Teater. Läs om detta under fliken ”Studiebesök”.

Som du kan se under fliken ”Resor” kommer vi att erbjuda flera resor i samarbete med Resekompaniet.

På vår hemsida kan du läsa mera om vår verksamhet, få senaste nytt, snabbt få veta ev. ändringar i vårt program samt läsa referat och se bilder från aktiviteter vi haft. Vi finns också på vår expedition på Alfeltsgatan 8 B (samma lokal som Resekompaniet) där vi har öppet måndag och torsdag mellan kl 10 och 12. Expeditionen öppnar 15 augusti då vi börjar registrera anmälningar till våra aktiviteter. Du kan givetvis e-posta eller skicka brev dessförinnan.

Glöm inte uppge om du ändrat e-postadress, telefonnummer, bostadsadress etc så vi lätt kan nå dig.
Varmt välkomna till en ny höst med Senioruniversitetet.